Hünkar Beğendi


Bu Hünkar Beğendiyi 6. veya 7. yapışım ama ancak fotoğraflayıp yayınlayabiliyorum.İlk yaptığımda patlıcanları közlemek uzuuuun süre sürdü ve ocak battı:( daha sonra sevgili Annem herzamanki gibi süper birşey buldu ve ogün bugündür beğendiyi hazır közlenmiş patlıcan ile yapıyoruz:) inanılmaz kolaylık:)Bu bizim mutfak sırrımız oldu ama ben dayanamadım sizlerle paylaşıyorum:)

Malzemeler:(4 kişilik)

Beğendi için:

1 adet közlenmiş patlıcan konservesi
3 yemek kaşığı un
2 bardak süt
250 gr kaşar rendesi
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Eti için:

1 kg doğranmış dana eti (ben biftek kullandım)
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
1 adet sivri biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
su

Yapılışı:

Öncelikle eti pişirmek için bir tencerede (ben düdüklü tencerede pişiriyorum) yağda soğanı ve sarımsağı kavuralım.Pembeleşince salçayı ekleyelim ve sonrasında eti ekleyip 4-5 dakika kavuralım.Baharatları ve sivri biberi ekleyelim.En son üzerine bir miktar su ekleyip 30-40 dakika kadar pişirelim.

Beğendi için bir tencerede yağda unu kavuralım ve yavaş yavaş sütü ekleyelim.Sonra patlıcanları ekleyelim.Birkaç dakika karıştırarak pişirdikten sonra tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.

Bir tabağa önce beğendiden koyalım ve tabağın tabanına yayalım.Üzerine eti de ekleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..